25 jaar
Vliegverwachtingen

 Verzekeringen

Paragliding is en blijft een risico sport en het is daarom van groot belang dat je goed verzekerd bent tijdens het beoefenen van de sport. Bij Paragliding Holland kun je alle benodigde verzekeringen afsluiten.

Reisverzekering
Voor alle opleidingen in het buitenland is het verplicht een reisverzekering te hebben die vliegsporten niet uitsluit. Zonder geldige reisverzekering kun je niet deelnemen aan onze cursussen in de bergen. De gegevens van je verzekering moet je invullen op het verzekerings- en disclaimerformulier en op de eerste dag van je cursus overhandigen aan het instructieteam.

Veel standaard reisverzekeringen kennen uitsluitingen als het gaat om avontuurlijke sporten. Paragliding Holland biedt in samenwerking met de Europeesche verzekeringen een reisverzekering met parapente dekking. Wij sluiten standaard de 'comfort' dekking af met als extra dekkingen: bagage, geneeskundige kosten en ongevallen. In de algemene voorwaarden hiernaast kun je vinden tot welke bedragen je verzekerd bent. Tevens vind je hiernaast de zogenaamde verzekeringskaart met een korte samenvatting van de inhoud van deze verzekering.

Let op: de geneeskundige kosten dekking gaat er vanuit dat je een Nederlandse zorgverzekering hebt! Indien je een niet-Nederlandse zorgverzekering hebt dan zul je goed moeten navragen bij jouw zorgverzekering hoe het zit met de dekking van eventuele medische kosten voortvloeiend uit een (paragliding) ongeval in het buitenland. Bij sommige landen is dit standaard mee verzekerd in de zorgverzekering, bij andere landen weer niet.

De kosten van de reisverzekering bedragen € 3.35 per dag (bij werelddekking € 3.75 per dag). Bij afsluiting van een reisverzekering moet je rekening houden met € 3.50 poliskosten per persoon/polis.

Op het inschrijfformulier kun je aangeven of je zo'n verzekering wenst af te sluiten en voor welke dagen.

Indien je een klacht hebt over de verzekering van de Europeesche dan kun je hiervoor terecht op hun website.

Annuleringsverzekering
Er is niks zo vervelend als het moeten annuleren van de cursus en toch opdraaien voor alle kosten. Om dit risico te vermijden raden we je aan om goed te controleren of je een annuleringsverzekering hebt die de kosten van de cursus dekken. Helaas is het niet mogelijk om deze via ons af te sluiten.