Vliegverwachting
lees hier of er gevlogen wordt >>

Italië - Meduno

Paragliden in Meduno is fantastisch! Meduno is een wat slaperig stadje in Noord Italië, het ligt tussen Bassano en Lijak in en heeft net als Bassano een zeer gunstig klimaat voor paragliden. De start is op de Monte Valinis en is zeer ruim en ook geschikt voor toplanden. De landing is groot en makkelijk en prima geschikt voor cursisten.

Meduno is een goede thermische stek, waar je zelfs als beginnend piloot makkelijk kan boven blijven door langs de ridge te blijven soaren. Voor de wat gevorderde piloot is het er super thermieken en zijn er vele overlandmogelijkheden. Het vlakland draagt vaak ook erg goed waardoor leuke driehoekjes mogelijk zijn.

Beroemd in Meduno is de avond restitutie thermiek waardoor je vaak tot heel laat kunt vliegen, soms zelfs wel tot zonsondergang! Meduno is een wat minder bekende plek dan Bassano, hierdoor is het er doorgaans een stuk rustiger dan Bassano. Maar het vliegen is er prachtig!

Accommodatie

We verblijven met zijn allen in het gezellige en betaalbare Agriturismo Sasso d'Oro. Het hotelletje biedt gunstig geprijsde kamers voor 30 euro p.p. inclusief ontbijt (op basis van een tweepersoonskamer). We moeten wel proberen zoveel mogelijk met 2 personen op een kamer te liggen want het aantal kamers is beperkt. Mochten de kamers vol zijn dan kun je direct naast het hotelletje ook kamperen. Let op: je moet zelf je accommodatie regelen! Dat gaat heel simpel door een e-mail te sturen naar het Agriturismo, vergeet er niet bij te zeggen dat je via Paragliding Belgie komt!

Hoe kom ik er?

Als je vroeg vertrekt kun je prima met de auto binnen een dag naar Meduno rijden. Als je geen zin hebt in een lange rit dan is het dichtstbijzijnde vliegveld is Venetie waar je goedkoop heen kunt vliegen met verschillende prijsvechters. Op tijd boeken is wel aan te raden! Vanaf het airport kun je met de trein naar Meduno komen. Zie voor meer informatie de reisnotities.

Download

In de reisnotities vind je alle belangrijke informatie over de cursus, zoals routebeschrijving, ontmoetingspunt en tijd en telefoonnummers van campings en hotelletjes.

Reisnotities Meduno