Vliegverwachting
lees hier of er gevlogen wordt >>

Slovenië

Slovenië is i.t.t. wat sommigen mensen denken, een welvarend land met een goede infrastructuur. De mensen zijn er bijzonder gastvrij en vriendelijk en het klimaat is er voor vliegen veel beter dan in Oostenrijk, gezien de gunstige ligging aan de zuidkant van de Alpen (vergelijkbaar met Bassano).

We gaan vliegen bij de prachtige soar & thermiekridge van Lijak. Deze ridge is enkele tientallen kilometers lang en kun je m.b.v. de altijd aanwezige thermiek helemaal afvliegen. Het vlieggebied heeft goede start en landingsterreinen en is uitermate geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Dit is de perfecte plek om je eerste thermiek en overlandvluchten te maken!

Accommodatie

We verblijven in het prachtige Stonehouse. Dit grote stenen huis ligt op de berg vlakbij de startplaats en biedt comfortabele 2, 3 en 4 persoonskamers voor de spotprijs van 16 euro per persoon per nacht, inclusief gratis internet en gebruik van de wasmachine. We hebben een groot gezamenlijk terras en een leuk BBQ huisje met prachtig uitzicht over de vallei. We kunnen met ca. 16 personen in het huis verblijven. Accommodatie is altijd op basis van meerdere personen op een kamer! Een single room is uitsluitend mogelijk indien de groepsgrootte dit toelaat en tegen een tarief van 30 euro per nacht. We raden je sterk aan om goed onze reisnotities te lezen waarin meer uitleg gegeven wordt over het verblijf in het Stonehouse.

Mocht je in het Stonehouse willen verblijven dan moet je duidelijk per e-mail naar ons kantoor de namen doorgeven van de personen die hier willen blijven slapen (familie is dus ook welkom), dan boeken wij de accommodatie voor je. De aankomstdatum is altijd de zaterdag voor de cursus (incheck na 14.00 uur) en de vertrekdatum is de zaterdag na de cursus (voor 12.00 uur). Eerder komen of langer blijven is meestal niet mogelijk i.v.m. verblijf van andere groepen.

Hoe kom ik er?

Als je vroeg opstaat is het goed in 1 dag te rijden vanuit België (vergelijkbaar met Bassano). Het is op het laatste half uur na allemaal snelweg en dus gemakkelijk rijden. De vliegstek ligt ongeveer 15 minuten rijden vanaf de grens van Italië. Heb je geen zin in een autorit, dan kun je met Ryan Air of Transavia voordelig vliegen naar Venetië en daar de trein nemen naar Gorizia (ca. 2 uur). In Gorizia kun je dan tegen een kleine vergoeding worden opgepikt door Ales, de eigenaar van het Stonehouse. Vanaf het station is het ca. 15 min rijden naar het verblijf.

Download

In de reisnotities vind je alle belangrijke informatie over de cursus, zoals routebeschrijving, ontmoetingspunt en tijd en telefoonnummers van campings en hotelletjes.

Reisnotities Slovenië