Vliegverwachting
lees hier of er gevlogen wordt >>

Italië - Bassano

We zijn verslaafd geraakt aan het vliegen in Bassano! Dit super vlieggebied ligt aan de zuidkant van de Alpen (dus niet gevoelig voor föhn) en is gekozen omdat het er bijna altijd lekker vliegweer is. We hebben keuze uit 3 vliegstekken: Costa Lunga (750 m), Col Serai (970 m) en Monte Grappa (1550 m), die allemaal door de structuur van het landschap lekker thermisch zijn. De Monte Grappa is HET vliegparadijs van Italië. Als het overal slecht weer is kun je hier meestal toch nog vliegen. De bergen zijn in de omgeving van de Monte Grappa rond en glooiend, in tegenstelling tot de meer noordelijk gelegen Dolomieten waar je veel heftigere en turbulente thermiek kunt verwachten. Ook voor de minder ervaren piloten is het hier gemakkelijk boven blijven. De start- en landingsplekken zijn comfortabel en gemakkelijk met de auto te bereiken: de Paho bus pendelt op en neer om je zo vaak mogelijk te laten vliegen.

De authentieke Italiaanse sfeer, prachtige natuur, lekker eten en schitterende oude steden zorgen ervoor dat ook je niet vliegende vrienden of familie een onvergetelijke vakantie hebben. Venetië, Padova en Verona liggen bijvoorbeeld op een uurtje rijden.

Accommodatie

Het instructieteam verblijft altijd in het gezellige en betaalbare Tilly's. We nodigen je van harte uit om ook in Tilly's te komen overnachten. Tarieven vind je op hun website. Tilly's ligt op loopafstand van het landingsterrein. Voor de kampeerders is er een kleine camping naast restaurant Antica Abbazia. Let op: het kan af en toe wat rumoerig zijn op de camping.

Even voor de duidelijkheid: je moet zelf je accommodatie regelen!

Hoe kom ik er?

Als je vroeg vertrekt kun je er met de auto in een dag komen. Als je geen zin hebt in een lange rit kun je ook met Transavia vliegen naar Treviso (Venetië) en vandaar met de trein naar Bassano komen.

Download

In de reisnotities vind je alle belangrijke informatie over de cursus, zoals routebeschrijving, ontmoetingspunt en tijd en telefoonnummers van campings en hotelletjes.

Reisnotities Bassano