Vliegverwachting
lees hier of er gevlogen wordt >>

Italië - Appenijnen

We gaan overlandvliegen met JoMikael in de Appenijnen, een schitterend maar minder bekend gebergte dat vrijwel over het gehele schiereiland van Italië loopt. De hoogste piek is bijna 3000m dus het zijn serieuze vliegbergen! Het is de thuisbasis van JoMikael en die heeft ons verzekerd dat dit begin oktober dé beste plek is voor overlandvliegen in Europa!! We hebben ruime keuze aan vliegstekken, zoals: Poggio Bustone, Castellucio, Trevi, Subasio, Grans Sasso, Monte Cucco, etc etc.

Organisatie

De cursus wordt gegeven door JoMikael, competitiepiloot, testpiloot en super bekend met het gebied rondom het Pustertal. JoMikael vliegt zelf mee tijdens de cursus en zal in radiocontact staan met de groep om aanwijzingen te geven en te proberen jullie telkens wat verder te krijgen. Let op de cursus zal in het Engels zijn! Je zult merken dat je op deze manier al spoedig je grenzen verlegt en ineens kilometers van de start wegvliegt in onbekend terrein!

Voor en na het vliegen is er de tijd om aandacht te besteden aan:

  • Meteo: wat zijn de voorspellingen, wat kan ik verwachten? Waar moet ik op letten vandaag?
  • Vluchtplanning: welke route is mogelijk vandaag? Hoe kan ik het beste vliegen?
  • ICAO kaart: waar mogen we wel vliegen en waar niet?
  • Vlieginstrumenten: hoe haal je het maximale uit je instrumenten?
  • Afdaaltechnieken: wat als het te hard omhoog gaat?
  • Het lezen van de lucht en van het landschap: waar moet ik zijn om mijn kans op thermiek te vergroten?
  • Omgaan met thermiek en de risico's daarvan.

Voor wie?

Deze cursus is bedoeld voor piloten die de ambitie hebben om overland te gaan vliegen, maar die op een veilige en verantwoorde manier kennis willen maken met alles wat erbij komt kijken. De maximale groepsgrootte is 10 piloten.
De cursus is uitsluitend toegankelijk voor piloten met minimaal brevet 2 Berg. Tijdens de cursus wordt je geacht zelfstandig te kunnen starten, landen en vliegen. Om het maximale uit de cursus te halen is het van belang dat je al thermiekervaring hebt. Heb je nog nooit overland gevlogen? Dan is een overland light cursus zoals bijvoorbeeld in Lijak / Kovk wellicht meer voor jou.

Transport

We huren met zijn allen een personenbusje zodat we vanaf het vliegveld makkelijk naar onze accommodatie komen en vandaar weer naar de verschillende vliegstekken. De kosten van de bus (huur, brandstof, tol) worden verdeeld over de deelnemers.

Accommodatie

We blijven met de hele groep in het leuke Agriturismo Monterosato, een comfortabele B&B in het leuke bergdorpje Poggio Bustone. Vandaar kunnen we snel met onze huurbus op de verschillende vliegstekken komen. I.v.m. de organisatie van de cursus is het het fijnst als de gehele groep in dezelfde accommodatie verblijft!

Download

In de reisnotities vind je alle belangrijke informatie over de cursus, zoals informatie over verblijf, aankomstdatum en ontmoetingspunt.

Reisnotities Appenijnen