Vliegverwachting
lees hier of er gevlogen wordt >>

Italië - Ahornach

Paragliding Holland heeft een prachtige vliegstek gevonden in een zijdal van 't Pustertal, een zeer geliefde vakantieplek in Zuid-Tirol, Italië. Ahornach is een prachtige plek om les te geven: mooie ruime take-off, grote landing en gunstige vliegcondities. De omgeving is hier ook schitterend: we zitten precies op de grens van het indrukwekkende besneeuwde Alpen hoofdmassief richting het noorden en de overweldigende Dolomiten range richting het zuiden.

Ahornach is onze huisstek en is gemakkelijk met de auto bereikbaar. Vanuit Ahornach kunnen we super mooie uitstapjes doen zoals bijvoorbeeld naar Speikboden, een geweldig mooie take-off die met een kabelbaan en stoeltjeslift bereikbaar is. Speikboden is een beroemde stek voor overlandvliegen en vanaf hier zijn mega vluchten door de Alpen heen gemaakt. Bij noord wind verkassen we naar de Kronplatz: een prachtige berg net achter Bruneck waar je eveneens met een kabelbaan omhoog kunt. De Kronplatz heeft verschillende starts, met een ruime landing beneden in het dal. En als dat nog niet genoeg is kunnen we ook nog vliegen bij Gais en Pfalzen. Genoeg afwisseling dus!

Ook voor je familie is dit een erg leuk vakantiegebied! We zitten vlakbij de stad Bruneck waar alle faciliteiten aanwezig zijn, leuke restaurantjes (lekker Italiaans eten!), shoppen, etc. En we zitten precies op de grens van de Alpen en de Dolomiten. Vanaf hier maak je gemakkelijk dagtochten naar bijvoorbeeld de beroemde Tre Cine (Dolomiten) of het prachtige Ahrntal (Alpen). Voor gasten in dit gebied is het openbaar vervoer doorgaans gratis - dat maakt het super makkelijk om alles te bezoeken!

Accommodatie

We verblijven met zijn allen in het leuke en betaalbare Gasthof Toblhof. Dit hotelletje ligt onderaan de berg, in de buurt van de landing en onderweg richting de take-off van Ahornach en biedt veel comfort voor weinig geld. Halfpension (overnachting, ontbijt en avondeten) kost slechts 41 euro p.p. op basis van een 2-persoonskamer. Het eten is er super en ruim voorradig! Er is geen camping in Ahornach, de dichtstbijzijnde campings liggen in en rondom Bruneck, zoals bijvoorbeeld Camping Ansitz Wildberg. Vanaf de camping is het dan wel ca. 30 minuten rijden naar Ahornach.

Even voor de duidelijkheid: je moet zelf je accommodatie regelen!

Hoe kom ik er?

Als je vroeg vertrekt kun je prima met de auto binnen een dag naar Ahornach rijden. Het dichtstbijzijnde vliegveld is Innsbruck. Je kunt ook op Venetie vliegen en dan een auto huren, het is dan nog wel ca. 3,5 uur rijden.

Download

In de reisnotities vind je alle belangrijke informatie over de cursus, zoals routebeschrijving, ontmoetingspunt en tijd en telefoonnummers van campings en hotelletjes.

Reisnotities Ahornach